Socionom som vill göra skillnad för barn och unga sökes

Är du en social, trygg och förtroendeingivande person som lätt etablerar god kontakt med människor? Vill du arbeta i en meningsfull organisation som gör skillnad för barn och ungdomar och bidrar till samhällsnytta? Då kan denna tjänst vara rätt för dig!

Om tjänsten

Som socionom hos oss kommer du framförallt arbeta i vår verksamhet Framtidsfabriken, som arbetar med förebyggande och konkreta insatser på lokal nivå för att skapa trygghet i bostadsområden. Vi arbetar på plats i bostadsområden för att skapa kontakta med boende och möter dem på deras villkor. En del av verksamheten innebär även att arbeta med riktade insatser för ungdomar att lämna kriminella livsval och miljöer.

I rollen som socionom kommer du att arbeta brett med fokus på praktiskt arbete. Du kommer bland annat att arbeta utefter Flammans avhopparprogram för att motivera unga individer i kriminalitet och riskzonen att lämna dessa. Du kommer också att vara engagerad i mentorsverksamhet som ger individuellt stöd till ungdomar i olika situationer. I arbetet ingår att vara ute på fältet där du rör dig i många olika miljöer och arbetar för att ha goda relationer med ungdomar, föräldrar, yrkesverksamma och andra aktörer så som myndigheter och kommun.

Projektanställning med möjlighet till förlängning.

Dina arbetsuppgifter
· Arbete ute på fält i de områden Framtidsfabriken är verksamma och möta unga, föräldrar och andra boende för att skapa dialog och arbeta med förebyggande insatser.

· En delaktig roll att samordna vårt fältarbete för Hoppa av/Framtidsfabrikens olika områden.

· Delaktighet i vårt mentorskapsprogram som ger stöd till unga.

· Rapportering och dokumentation.

· Bidra med din kompetens och vara behjälplig i de olika projekt vi bedriver.

· Kväll- och helgarbete förekommer.

Kvalifikationer
· Vi söker dig som är socionom och har minst ett par års yrkeserfarenhet inom socialt arbete med ungdomar. Det är meriterande om din socionomexamen är inriktad mot socialt förändringsarbete.

· Du behärskar svenska flytande i tal och skrift.

Vi ser gärna
· Att du har erfarenhet av uppsökande arbete och fältarbete, mot den aktuella målgruppen.

· Att du har erfarenhet av och engagemang inom ideella sektorn.

Dina personliga egenskaper
Du har lätt för att ta kontakt med människor och har ett empatiskt förhållningssätt då du möter många individer i ditt uppdrag. Arbetet kräver att du är lyhörd och professionell och visar respekt gentemot alla människor du träffar i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har en god självkännedom och känner dig trygg in din yrkesroll.

Vidare är du självgående och strukturerad i ditt arbetssätt samtidigt som du är flexibel inför de utmaningar och förändringar som kan uppstå i en projektbaserad verksamhet. Du kan arbeta självständigt såväl som i grupp, ta direktiv och arbeta efter utsatta mål och deadlines. Du är också en i teamet som antar nya utmaningar och utvecklar nya projektidéer och arbetssätt. Vi söker framförallt en person som är prestigelös, uppmuntrar och sprider positiv energi. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga mognad och lämplighet.

Eftersom vi arbetar med barn och unga kommer utdrag ur belastningsregistret att efterfrågas.

Låter det intressant? Skicka  din ansökan till jobb@flammanhyllie.se senast den 15 december. Skriv Socionom i ämnesraden. Vi håller intervjuer löpande och tillsätter tjänsten när vi hittat en lämplig kandidat så vänta inte med att ansöka!